Регионална библиотека “Любен Каравелов” е водещ културен институт с вековна история и традиции, работеща за укрепване, популяризиране и развитие на българската идентичност, култура и духовни ценности. Библиотеката е значим и притегателен център в предоставянето на достъп до знание, информация и услуги за всички жители и общности в Русе и региона.

Нашата мисия е да създаваме и поддържаме условия за устойчиво културно развитие и духовно консолидиране на общността; да предоставяме качествени информационни, образователни и културни услуги; да осигуряваме равни възможности за достъп до образование и активно участие в обществения живот на жителите на Русе и региона; да подкрепяме ученето през целия живот като интегрален елемент на обществото на знанието; да предлагаме иновативни услуги и решения в полза на местната общност с оглед нейните потребности, тъй като вярваме, че нашите потребители не са просто клиенти, а са причината за съществуването на библиотеката.

Споделяме ценностите, заложени в идеята за Русе като град на свободния дух и полагаме усилия за утвърждаването на  града ни като общност на търсещи, можещи и талантливи хора.

Работим за утвърждаване авторитета на Регионална библиотека “Любен Каравелов”, като следваме съвременните тенденции в развитието на обществените библиотеки.

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
Хоо`понопоно за любопитните търсачи
Хоо`понопоно за любопитните търсачи

Ние програмираме днешния и утрешния си ден, заедно творим бъдещето на света. Ние сме дизайнерите, създаваме реалността. Съблечете от вас инерцията, съмненията!

Прочети повече
Хоо`понопоно: Беседи за изкушените
Хоо`понопоно: Беседи за изкушените

Искате промяна? Позволете си да станете магьосник! Вие сте дизайнерът, архитектът и строителят на новия си живот! А заедно творим нова реалност.

Прочети повече
Събития през месец май
Събития през месец май

Всички събития на едно място

Прочети повече