Регионална библиотека “Любен Каравелов” е водещ културен институт с вековна история и традиции, работеща за укрепване, популяризиране и развитие на българската идентичност, култура и духовни ценности. Библиотеката е значим и притегателен център в предоставянето на достъп до знание, информация и услуги за всички жители и общности в Русе и региона.

Нашата мисия е да създаваме и поддържаме условия за устойчиво културно развитие и духовно консолидиране на общността; да предоставяме качествени информационни, образователни и културни услуги; да осигуряваме равни възможности за достъп до образование и активно участие в обществения живот на жителите на Русе и региона; да подкрепяме ученето през целия живот като интегрален елемент на обществото на знанието; да предлагаме иновативни услуги и решения в полза на местната общност с оглед нейните потребности, тъй като вярваме, че нашите потребители не са просто клиенти, а са причината за съществуването на библиотеката.

Споделяме ценностите, заложени в идеята за Русе като град на свободния дух и полагаме усилия за утвърждаването на  града ни като общност на търсещи, можещи и талантливи хора.

Работим за утвърждаване авторитета на Регионална библиотека “Любен Каравелов”, като следваме съвременните тенденции в развитието на обществените библиотеки.

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА

Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?

Прочети повече
НОВ ЖИВОТ ЗА СТАРИТЕ ВИ КНИГИ
НОВ ЖИВОТ ЗА СТАРИТЕ ВИ КНИГИ

Любимите Ви книги са остарели или са загубили блясъка си. Върнете им „живота”, донесете ги в библиотеката.

Прочети повече
Поглед назад във времето
Поглед назад във времето

Всеки от нас разполага със стари семейни снимки и документи. Но знаем ли колко са ценни всъщност те? Отговорът можете да откриете в библиотеката

Прочети повече