С какво се хранят литературните и филмовите герои?
25 януари 2017 г.

Няма възрастови ограничения за участниците в конкурса, единственото условие е те да обичат книгите, четенето и/или филмовото изкуство, но заедно с това да обичат и гастрономията и кулинарните предизвикателства.

Желаещите да се включат могат да направят това, като представят по интересен начин кулинарни истории или рецепти, които са част от съдържанието на книга или филм. Вкусовете и кулинарните пристрастия на избраните литературни и филмови герои или на техните автори могат да бъдат представени в три категории – авторски художествени текстове (разкази, есета); снимки; видеа или презентации. Всеки участник може да участва в повече от една категория, като изискването е всяка конкурсна творба да е със заглавие и да е придружена с информация за нейния автор – трите имена; възраст; училище и клас, ако участникът е ученик; точен адрес; телефон за контакти; авторските текстове по преценка на кандидатите могат да са със или без съпровождащ снимков материал или рисунки, но не трябва да надвишават 4 страници формат А4; снимките следва да са до 5 броя формат до А4 и да са придружени с пояснителни текстове до 300 знака, да са без или с минимална обработка и без рамка, като могат да имат фин воден знак, но той не трябва да отвлича вниманието; видеата следва да са съпътствани с кратък аудиоразказ и да са, както и презентациите, с продължителност до 5 минути.

Срокът за заявяване на участие в конкурса е до 30 март, като конкурсните творби могат да бъдат изпратени по пощата (на адрес: 9700 гр. Шумен, бул. „Славянски” №19) или на имейла на библиотеката (libshumen@abv.bg) или да бъдат предадени на място в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Участниците ще бъдат оценявани в две възрастови групи – до и над 16 години, а конкурсните творби във всяка група ще бъдат разпределени в три категории – авторски текстове, фотографии и видеа/презентации. Предвидени са по три предметни награди за всяка възрастова група и специална награда за най-атрактивната творба. Творбите на всички участници ще бъдат представени през месец април в тематична изложба в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, а най-добрите материали ще бъдат събрани в електронна книга, публикувана на сайта на библиотеката.

В подкрепа на участниците в периода на конкурса библиотеката ще  поддържа в Заемна за възрастни и в Детски отдел постоянни витрини с художествена литература и DVD с филми по конкурсната тема. На разположение на участниците ще са и специализираните фондове на отдел „Изкуство”, съдържащи полезни ръководства с практически съвети за правене на хубави снимки и видеа.

За всичко, което ги интересува във връзка с конкурса, участниците могат да получат информация на място в библиотеката или на тел.: 054/877 332, 0877120115.

На всички участници пожелаваме вдъхновение и много забавление!

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
Хоо`понопоно за любопитните търсачи
Хоо`понопоно за любопитните търсачи

Ние програмираме днешния и утрешния си ден, заедно творим бъдещето на света. Ние сме дизайнерите, създаваме реалността. Съблечете от вас инерцията, съмненията!

Прочети повече
Хоо`понопоно: Беседи за изкушените
Хоо`понопоно: Беседи за изкушените

Искате промяна? Позволете си да станете магьосник! Вие сте дизайнерът, архитектът и строителят на новия си живот! А заедно творим нова реалност.

Прочети повече
Събития през месец май
Събития през месец май

Всички събития на едно място

Прочети повече