С какво се хранят литературните и филмовите герои?
25 януари 2017 г.

Няма възрастови ограничения за участниците в конкурса, единственото условие е те да обичат книгите, четенето и/или филмовото изкуство, но заедно с това да обичат и гастрономията и кулинарните предизвикателства.

Желаещите да се включат могат да направят това, като представят по интересен начин кулинарни истории или рецепти, които са част от съдържанието на книга или филм. Вкусовете и кулинарните пристрастия на избраните литературни и филмови герои или на техните автори могат да бъдат представени в три категории – авторски художествени текстове (разкази, есета); снимки; видеа или презентации. Всеки участник може да участва в повече от една категория, като изискването е всяка конкурсна творба да е със заглавие и да е придружена с информация за нейния автор – трите имена; възраст; училище и клас, ако участникът е ученик; точен адрес; телефон за контакти; авторските текстове по преценка на кандидатите могат да са със или без съпровождащ снимков материал или рисунки, но не трябва да надвишават 4 страници формат А4; снимките следва да са до 5 броя формат до А4 и да са придружени с пояснителни текстове до 300 знака, да са без или с минимална обработка и без рамка, като могат да имат фин воден знак, но той не трябва да отвлича вниманието; видеата следва да са съпътствани с кратък аудиоразказ и да са, както и презентациите, с продължителност до 5 минути.

Срокът за заявяване на участие в конкурса е до 30 март, като конкурсните творби могат да бъдат изпратени по пощата (на адрес: 9700 гр. Шумен, бул. „Славянски” №19) или на имейла на библиотеката (libshumen@abv.bg) или да бъдат предадени на място в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Участниците ще бъдат оценявани в две възрастови групи – до и над 16 години, а конкурсните творби във всяка група ще бъдат разпределени в три категории – авторски текстове, фотографии и видеа/презентации. Предвидени са по три предметни награди за всяка възрастова група и специална награда за най-атрактивната творба. Творбите на всички участници ще бъдат представени през месец април в тематична изложба в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, а най-добрите материали ще бъдат събрани в електронна книга, публикувана на сайта на библиотеката.

В подкрепа на участниците в периода на конкурса библиотеката ще  поддържа в Заемна за възрастни и в Детски отдел постоянни витрини с художествена литература и DVD с филми по конкурсната тема. На разположение на участниците ще са и специализираните фондове на отдел „Изкуство”, съдържащи полезни ръководства с практически съвети за правене на хубави снимки и видеа.

За всичко, което ги интересува във връзка с конкурса, участниците могат да получат информация на място в библиотеката или на тел.: 054/877 332, 0877120115.

На всички участници пожелаваме вдъхновение и много забавление!

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА

Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?

Прочети повече
НОВ ЖИВОТ ЗА СТАРИТЕ ВИ КНИГИ
НОВ ЖИВОТ ЗА СТАРИТЕ ВИ КНИГИ

Любимите Ви книги са остарели или са загубили блясъка си. Върнете им „живота”, донесете ги в библиотеката.

Прочети повече
Поглед назад във времето
Поглед назад във времето

Всеки от нас разполага със стари семейни снимки и документи. Но знаем ли колко са ценни всъщност те? Отговорът можете да откриете в библиотеката

Прочети повече