Вечер на руската дипломация
09 февруари 2017 г.

Събитието се организира в навечерието на Деня на руската дипломация, който се отбелязва на 10 февруари. Той е утвърден като Ден на дипломатическия работник с указ на президента на Руската федерация през 2002 година по повод 200-годишнината от създаването на Министерството на външните работи на Русия. За дата на установяване на дипломатическите отношения между Русия и България се счита 7 юли 1879 г.

Официални гости на вечерта бяха г-жа Татяна Грушко - генерален консул на Руската федерация в Русе и вицеконсулите г-жа Марина Сергунина и г-н Алим Жаманов.

Поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе връчи директорът на Общинско предприятие "Русе Арт" г-н Мариан Савов.

Специален поздрав към всички присъстващи бяха музикалните изпълнения на Мария Пенчева и Йоанна Иванова от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", Благовеста Димитрова от вокално студио за поп и джаз "Икономов" и вокална група "Дунавски полъх" при Възрожденско читалище "Зора" с ръководител маестро Вили Икономов.

В рамките на вечерта посетителите имаха възможност да видят филм за историята на руската дипломация и да разгледат изложба на книги по темата от фонда на Русенската библиотека.

Организатори на вечерта бяха Генералното консулство на Руската федерация в Русе, Сдружение „Приятели на Русия „Александър Невски“ - Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Дружество 1940 - Русе към Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД и Клуб на творците към Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Русе. 

 

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА

Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?

Прочети повече
НОВ ЖИВОТ ЗА СТАРИТЕ ВИ КНИГИ
НОВ ЖИВОТ ЗА СТАРИТЕ ВИ КНИГИ

Любимите Ви книги са остарели или са загубили блясъка си. Върнете им „живота”, донесете ги в библиотеката.

Прочети повече
Поглед назад във времето
Поглед назад във времето

Всеки от нас разполага със стари семейни снимки и документи. Но знаем ли колко са ценни всъщност те? Отговорът можете да откриете в библиотеката

Прочети повече