Вечер на руската дипломация
09 февруари 2017 г.

Събитието се организира в навечерието на Деня на руската дипломация, който се отбелязва на 10 февруари. Той е утвърден като Ден на дипломатическия работник с указ на президента на Руската федерация през 2002 година по повод 200-годишнината от създаването на Министерството на външните работи на Русия. За дата на установяване на дипломатическите отношения между Русия и България се счита 7 юли 1879 г.

Официални гости на вечерта бяха г-жа Татяна Грушко - генерален консул на Руската федерация в Русе и вицеконсулите г-жа Марина Сергунина и г-н Алим Жаманов.

Поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе връчи директорът на Общинско предприятие "Русе Арт" г-н Мариан Савов.

Специален поздрав към всички присъстващи бяха музикалните изпълнения на Мария Пенчева и Йоанна Иванова от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", Благовеста Димитрова от вокално студио за поп и джаз "Икономов" и вокална група "Дунавски полъх" при Възрожденско читалище "Зора" с ръководител маестро Вили Икономов.

В рамките на вечерта посетителите имаха възможност да видят филм за историята на руската дипломация и да разгледат изложба на книги по темата от фонда на Русенската библиотека.

Организатори на вечерта бяха Генералното консулство на Руската федерация в Русе, Сдружение „Приятели на Русия „Александър Невски“ - Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Дружество 1940 - Русе към Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД и Клуб на творците към Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Русе. 

 

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
Хоо`понопоно за любопитните търсачи
Хоо`понопоно за любопитните търсачи

Ние програмираме днешния и утрешния си ден, заедно творим бъдещето на света. Ние сме дизайнерите, създаваме реалността. Съблечете от вас инерцията, съмненията!

Прочети повече
Хоо`понопоно: Беседи за изкушените
Хоо`понопоно: Беседи за изкушените

Искате промяна? Позволете си да станете магьосник! Вие сте дизайнерът, архитектът и строителят на новия си живот! А заедно творим нова реалност.

Прочети повече
Събития през месец май
Събития през месец май

Всички събития на едно място

Прочети повече