Ценно дарение получи библиотеката
09 февруари 2017 г.

На работна среща между директорите на ДПП „Русенски Лом“ и РБ „Любен Каравелов“ бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между двете институции. Инж. Цонка Христова дари специализирани издания, създадени с участието на експерти от Природния парк. Шестте вида книги и брошури са резултат от два изпълнени проекта по програма Оперативна програма „Околната среда“ и Оперативна програма „Югоизточна Европа“.
В дарението се отличават две издания на английски език. Първото е научна монография от проведено изследване в Сърбия за вида Черна топола. Този изчезващ естествен вид за заливните гори на Дунав се среща в най-чист вид в България.  
Албумът „Природен рай по река Дунав. Защитените територии от извора до делтата“ привлича с високото качество на изработката и богатия си снимков материал. Представени са видовото разнообразие по поречието на Дунав, важни паметници на културата и легенди от всяка от включените защитени територии.
След обработка от специалистите на регионалната библиотека, изданията ще могат да се ползват от заинтересованите читатели.

Директорът на библиотеката Теодора Евтимова благодари за дарителския жест и сподели, че чрез тези книги информация за ценностите, които си заслужава да пазим, както в Природен парк „Русенски Лом“, така и по поречието на р. Дунав, ще стигнат до повече хора.

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
Освобождението на Русе
Освобождението на Русе

След тежки боеве и сключено примирие между Русия и Турция, руските войски, начело с ген. Тотлебен, влизат в Русе на 8/20 февруари 1878 г.

Прочети повече
Международна научна конференция
Международна научна конференция

Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?

Прочети повече
Мечтите
Мечтите

Защо е важен изборът на професия и кой може да ни помогне за това - ще научите в събота, 25 февруари, от специалистите от Центъра по кариерно ориентиране.

Прочети повече