Манекенско предизвикателство в библиотеката
10 февруари 2017 г.

Вълнуващо и запомнящо се видео с т. нар. застинали фигури – едно много модерно в последно време предизвикателство в САЩ и в Западна Европа, се случи днес в Русенската библиотека.

Идеята за "Манекенско предизвикателство" беше на студентите-стажанти Станимир Стоянов, Виктор Иванов и Александър Маринов, които бяха и главни герои във видеото. В "застинали  персонажи" се превърнаха библиотекари, читатели, както и млади хора, които бяха дошли специално за снимките. Мястото на предизвикателството беше читалнята на библиотеката, а сюжетите и персонажите бяха неограничени: от лица и сцени от ежедневието, през говорещи по телефона, четящи или слушащи музика читатели, до герои от известни кинопродукции, като напр. Железният човек от едноименния филм на американския режисьор Джон Фаврю. Имаше  дама, която рисува, и дори пожарникар, за всеки случай! Забавлението беше на макс!

Специално, за да отрази видеото, беше дошъл екип на ВНТ 2, а нашият приятел - непредсказуемият и много фотогеничен журналист от в. "Бряг" Пламен Калинов също се включи в предизвикателството. Очакваме с нетърпение атрактивния му материал за шоуто в утрешния брой на русенския ежедневник.

 

Свържи се с нас
Последвайте във Facebook!
Последвайте във Facebook!
Последвайте във YouTube!
Обадете ни се!
Пишете ни!
Намерете ни в Skype!
Намерете ни в Skype!
Пишете ни в Messenger!
Пишете ни в Messenger!
Намерете ни в SlideShare!
Остави съобщение
Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира XIII Международен конкурс за екслибрис.

Прочети повече
Международен конкурс за комикс и блицанимация

 

Ако сте изкушени от изкуството на комикса и харесвате творбите на Стивън Кинг, дайте воля на творческите си способности и създайте комикс или блицанимация върху част по избор от романа „Живата факла“.

Прочети повече
Освобождението на Русе
Освобождението на Русе

След тежки боеве и сключено примирие между Русия и Турция, руските войски, начело с ген. Тотлебен, влизат в Русе на 8/20 февруари 1878 г.

Прочети повече
Международна научна конференция
Международна научна конференция

Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?

Прочети повече
Мечтите
Мечтите

Защо е важен изборът на професия и кой може да ни помогне за това - ще научите в събота, 25 февруари, от специалистите от Центъра по кариерно ориентиране.

Прочети повече