• EnglishEnglish
МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПРОГРАМА
25 април 2017 г. – 26 април 2017 г.
Регионална библиотека "Любен Каравелов"

63 университетски преподаватели, научни работници, музейни и библиотечни специалисти от България, Румъния, Китай, Полша и Швеция изпратиха свои доклади за участие в Международната научна конференция  „Свободата вчера, свободата днес, свободата утре - на върха на копието ли е“, която Регионална библиотека „Любен Каравелов“ организира на 25 и 26 април 2017 г.

Научен ръководител на конференцията ще бъде чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев.

Форумът се посвещава на знакови годишнини от националната и световната история: 10 години членство на България в Европейския съюз, 140 години от Руско-турската освободителна война, 180 години от рождението на Васил Левски, 470 години от рождението на Мигел де Сервантес.

В рамките на конференцията ще бъде открита документална изложба “Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството“ на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, посветена на 144-годишнината от гибелта на Васил Левски и годишнината от Априлското въстание.

Алтернативен и ефективен метод за дългосрочно съхранение на уязвими документи ще представят Искра Цветанска от Университета по библиотекознание и информационни технологии и Христо Златанов от "ХРИКАТ - съхранение и опазване на културно наследство" ЕООД.

ОТКРИВАНЕ: 25 април 2017 г., 11:00 часа

Регионална библиотека "Любен Каравелов", зала "Изкуство"

ПРОГРАМА НА МЕЖДУНАРОДНАТА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ