EnglishEnglish
„Русе – град на мостове“ - представяне
18 април 2018 г. 17:30 ч. – 19:00 ч.

На 18 април, сряда, от 17:30 часа, Фоайе, ет. 2 в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще бъде представен сборникът с разкази „Русе – град на мостове“. Той е следствие от проведения национален конкурс за къс разказ „Мостове“ през 2017 г. от Дамски писателски клуб „Фортуна“, Клуб „Мечтание“, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и с медийното партньорство на в. „Форум“.

„Русе – град на мостове“ бе темата, която събра 72 къси разказа. Петчленно жури извърши подбора и излъчи десетте най-добри разказа. Те бяха публикувани на фейсбук страницата на конкурса и читателите определиха кой от тях да получи наградата на публиката. Всяка една от институциите, подкрепящи конкурса, също определи свой фаворит.

Журито се обедини около идеята да призира един от десетте разказа финалисти.На 18 април в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ организаторите официално ще връчат наградите на отличените в Националния конкурс за къс разказ „Мостове“ и ще бъде обявена новата тема за второто издание, което ще се проведе през 2018 г.