• EnglishEnglish
Академик Антон Дончев на гости в библиотеката на 20 октомври!
20 октомври 2020 г. 18:00 ч. – 19:30 ч.
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ; академик Антон Дончев; юбилей

На 14 септември 2020 г. се навършиха 90 години от рождението на българския писател - автор на исторически романи и белетрист, академик Антон Дончев.

Юбилеят беше отбелязан в зала 3 на Националния дворец на културата в София с празничен концерт–спектакъл, организиран от Инициативен комитет под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Празникът не е еднократна изява, а продължава до средата на месец декември с подходяща програма в различни области на страната.

По този повод Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе покани големия патриот и хуманист, оставил ярка диря в българската литература и филмова драматургия, да се срещне с русенските читатели и почитатели на творчеството му на 20 октомври (вторник). Ще посрещнем живия класик в 18:00 ч. в зала „Заседателна“ на библиотеката. Заповядайте!

Антон Дончев е роден на 14 септември 1930 г. в Бургас. От 2003 г. е академик на БАН. Известен е в страната и в чужбина с романа си „Време разделно“, издаден през 1964 г.