• EnglishEnglish
В гората необятна
29 май 2021 г. 11:00 ч. – 12:00 ч.

гората необятна“ е книга за деца от 4-5 г. до 7-8 г. И не само. Тя е и за всички, запазили детското в себе си, за всички, които обичат децата. Съдържа и илюстрации, отпечатана е на луксозна хартия. Историите в нея са в мерена реч (стихотворения), съдържат поука и авторът вярва, че родители и деца искрено ще се забавляват заедно. 

За малки и големи

да прекарат време

с истории забавни

със герои славни.

Пламък Искрен е литературният псевдоним на Пламен Петков. Роден е в град Русе. Завършва информатика, а по-късно и предучилищна и начална училищна педагогика. Започва да пише стихове за деца още след първото посещение в детска градина. Те обогатяват палитрата от разнообразни по форма литературни произведения на автора. Децата за него са извор на творческо вдъхновение.

Пламък Искрен дебютира през 2017 г. с криминалната книга „Престъпни мисли“. Още през следващата 2018 г. издава сборника „Голямата работа“, разкриващ съвременната българска действителност. А сега го виждаме в съвсем различно амплоа.

Авторът ще представи новата си книга за деца "В гората необятна" на 29 май, събота, от 11 ч. във фоайето на ІІ етаж на библиотеката.