• EnglishEnglish
„Късната любов на самотата“
19 юни 2024 г. 17:30 ч. – 18:30 ч.
фоайе ІІ етаж

На 19 юни (сряда) в 17:30 часа, във фоайе ІІ етаж, Йордан Йорданов кани всички любители на лириката на презентацията на новата му книга „Късната любов на самотата“.

Стихосбирката съдържа избрана лирика и нови творби. Поетичните послания на Йордан Йорданов засягат обикновените житейски въпроси, свързани с любовта, омразата, предателството, отговорността и принадлежността към род и Родина, безсмъртието на героите ни. Иносказателно звучат стихотворенията, които дават простор на авторовите прозрения за моралния избор, отговорността на твореца и човека.

Книгата е дело на издателство gabriell- e- lit, София. Рецензент е д-р Никола Бенин, който ще представи автора и неговото творчество.

За автора: Йордан Йорданов е роден на 25 декември 1942 г.  в  с. Горно Абланово, Русенска област. Негови стихотворения са публикувани в националния и регионалния печат, излъчвани са по БНР и БНТ. Носител е националната литературна награда за поезия „Яворов” – гр. Поморие, 1979 г. Работил е като журналист във русенския ежедневник „Утро” и други медии.

Автор е на книгите „Нежна съпротива”, „Камък за птицата” – стихотворения, „Разсъмване край огъня” – документална повест за събитията през 40-50-те години на ХХ век, посветена на хората от село Горно Абланово, „Приключенията на Ели” – детска поема в стихове, „Кактус в джоба” – афоризми и „Помилвани от чудо” – лирика. Най-новата му стихосбирка с любовна лирика „Късната любов на самотата” е отпечатана през 2023 г.

Член е на Съюза на свободните писатели в България и на Дружеството на русенските писатели.

Йордан Йорданов ви очаква в библиотеката на 19 юни в 17:30 ч.