• EnglishEnglish
"Библиотечко актьор" изнесе трогателно финално представление
21 август 2021 г.

Завърши вълнуващата театрална работилница "Библиотечко актьор". В продължение на десет дни малките талантливи русенчета навлязоха в тайните на театралното изкуство. Пътят до голямата сцена не е лек и се налага да бъдат положение много усилия, репетиции, дисциплина и отговорност. Децата, мотивирани и окрилени, се трудиха много и накрая постигнаха желания от всички успех - чудесно театрално представление пред най-милата публика - техните семейства.

В очите им се четеше гордост и удовлетвореност от положените усилия. Представлението беше съставено от няколко етюда от обичаната от всички нас "Патиланци" на Ран Босилек.

Театрална работилница "Библиотечко актьор" се осъществява по проект "Лятно настроение с чудно забавление" - програма "Култура" на Община Русе. С много ентусиазъм децата разучаваха своите текстове под ръководството на Деница Дончева към  Държавен Куклен Театър - Русе. В помощ на малките актьори се включиха доброволците от Детска театрална школа "Патиланци". Патиланци във фейсбук