• EnglishEnglish
"КОКОШИ ТАНЦ" ПЕЧЕЛИ В ПРОЕКТА "GENERATION CODE"
09 април 2019 г.

В проекта Generation Code, изпълняван от Фондация "Глобални библиотеки - България" и с подкрепата на Посолството на САЩ, участваха ученици от цялата страна. Петокласникът Мирослав Стефанов от ОУ "Иван Вазов" - Русе бе избран да представи нашия град с проекта си "Кокоши танц" - роботът Finch танцува, изразявайки движения напред и назад, в ляво и в дясно по два пъти. Той получи най-голям кредит на одобрение и висока оценка от журито.

Миро сподели пред нас, че от малък има интерес към компютрите, а обучението му по програмиране в библиотеката е било много полезно за представянето му в проекта. Новите неща, които е научил са: как се управлява роботът Finch и как се програмират действията му със "Scratch". Интересен момент в обучението е бил този, когато е трябвало да накара Finch да изпълнява функциите на животно. Петокласникът иска  да продължи и занапред да се развива в програмирането.

Любимата  му книжка, свързана с тази област  е "Двадесет игри със скрач".

Щастливи сме, че Библиотеката е място за обучение и развитие на младите хора. Ние пожелаваме на Миро още много успехи и занапред.