• EnglishEnglish
"Не лъжа, не мамя. Аз просто рисувам картини…"
11 май 2017 г.

Мирела Венциславова: „Аз живея в друг свят, светът на тишината. Там – в моя свят, съществува само доброто, а не лошото; истината, а не лъжата… Тишината – тя ми помага да създавам творбата…“. Сътворени от тишината, рисунките на младата и талантлива художничка се раждат, за да заживеят свой живот в звучния свят, да разказват вълшебни истории, да призовават към по-добро. Рисува портрети, животни, пейзажи.

В деня на славянските първоапостоли Св. св. Кирил и Методий, 11 май, Мирела Венциславова откри първата си самостоятелна изложба, в която представя 39 свои графични творби. Тя е на 20 години, родена в Кубрат. Възпитаничка е на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, специалност „Графика“. Има награди от участия в национални художествени конкурси. Нейни графични творби са поместени в Алманаха „Още са живи крилатите хора”, издание на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели (2017). Мечтае да стане аниматор. На дебюта и присъстваха много приятели и съмишленици, русенски художници, представители на областна администрация. 

Специален гост на откриването на изложбата бе Христина Чопарова – създател на специализирания сайт за глухи „Ние ви чуваме“.

Експозицията се организира по инициатива на Сдружение „Дунавско сияние“, което работи за развитието и утвърждаването на духовните ценности и културата, и подпомага социалната интеграция и личностна реализация на талантливи млади хора.

Екипът на Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе  желае на добър час и много творчески успехи на Мирела!