• EnglishEnglish
"Татко, обичай ме!"
15 февруари 2019 г.

В днешния емоционален петък  в РБ "Любен Каравелов" се състоя премиера на най-новата книга на Александър Урумов "Татко, обичай ме". Водещ на събитието бе журналистката Ралица Маринова от БНТ 2.

Силно емоционалната книга "Татко, обичай ме" е създадена, за да докосва човешкото сърце, определена като "изповедна" за писателя и драматурга Александър Урумов. Книгата е събрала опита на бащата в отглеждането и възпитанието на децата, както и ролята на семейството. Разчупва поставените бариери в отношенията бащи-деца, разтопява ледовете в сърцата на родителите и на децата.

Александър Урумов дебютира като драматург с моноспектакъла "Лалугер", отличен с номинация на конкурса "Нова българска драма" (2010). Спектакълът получава положителни отзиви от публика и критика и се превръща в едно от най-гледаните представления. Моноспектакълът "Лалугер" с Николай Урумов е изигран над 40 пъти в страната и чужбина и получава две награди - "Най-добър актьор" ("Нова българска драма" 2011) и "Най-добър актьор" (Битоля 2011). 
През 2011 г. драматургичният текст на "Лалугер" получава престижната номинация за "Аскеер" за постижения в театралното изкуство. 
През 2013 г. излиза книгата на Александър Урумов с къси разкази "Тиква! Ботаника на чувствата". 
Александър Урумов е автор и на два сборника с разкази: "Приказки в края на времето" (2009), отличен с награда за белетристичен дебют на конкурса "Южна пролет" (2010) и "Малкото име на дните" (2011).