• EnglishEnglish
"Лиско и приятели" спечели приятели на библиотеката
25 март 2021 г.

Библиотеката е вълшебно място, защото е съкровищница на истории, знания, пътешествия, чудеса и...ПРИЯТЕЛСТВО! 

Както знаете, скъпи наши читатели, съвсем наскоро приключи конкурсът за детска рисунка „Лиско и приятели“, посветен на 100 г. от рождението на Борис Априлов. Оказа се, че децата на България, а и в чужбина, четат и познават приключенията на хитрото животинче, защото  ни изпратиха 178 рисунки, а най-малкият художник беше само на 3 години. Участваха малки художници от 27 населени места у нас, а също така от Сърбия и Испания.

Направихме този конкурс в чест на големия писател Борис Априлов, но и да запалим всички вас да четете и да се забавлявате заедно с родителите си, защото четенето и творческият процес носят не само нови умения, но и радост от общуването. 

Вече имаме доказателство, че конкурсът е успешен и ни донесе най-голямата награда като организатори - нови приятели и, надяваме се, активни читатели. Днес ни се обади зам. директорът на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" в с. Сотиря г-жа Мария Хаджистойчева, за да ни благодари за чудесната инициатива. 14 възпитаници на училището с педагогически съветник Бисерка Димитрова  спечелиха поощрителна награда за Масово участие от малко населено място. Но спечелиха и сърцата ни с пъстрите си и весели нарисувани лудории на Лиско.

Благодарим на децата от с. Сотиря за активността, ентусиазма и участието и се надяваме, че четат и други книжки с други герои, интересни истории и приключения за минали времена и нови светове! Очакваме ги да се включат и в бъдещи наши проекти!

А творбите на отбор Сотиря показваме отново в галерията.