• EnglishEnglish
Авторска вечер на барда Ивайло Диманов
26 май 2017 г.

Много русенци и почитатели на поезията, дошли в Зала „Изкуство“ на Русенската библиотека, аплодираха поетичните и музикални послания на поета с китара  Ивайло Диманов.

В началото на срещата си с русенската публика Ивайло Диманов сподели: „В Русе се връщам след тридесет години и виждам, че градът е запазил своята европейска и аристократична осанка и културният живот тук кипи с пълна сила. Няма по-голямо щастие за поета да види препълнена зала от почитатели, дошли да уважат поезията му".

В драматургията на музикално-поетичния спектакъл "Наздраве, Самота!" бяха подбрани част от най-добрите текстове в поетичните книги на Ивайло Диманов: „Площад Гарибалди”, „Допълнение към Закона за защита на цветните сънища“, „Добър вечер, г-жо Тъга!“, „Всички клоуни отиват в Рая“, „Ешафод”, „Бермудският двуъгълник“. Артистичната атмосфера на вечерта се допълваше от изпълненията му на китара на творби от последната му поетична книга „Колумбарий за птици и мъртва поезия".

В края на вечерта авторът благодари за гостоприемството на домакините и сподели, че ще бъде щастлив, ако има възможност отново да дойде в Русе.