• EnglishEnglish
Аз, кавалерът на музата
30 март 2018 г.

Още една поетична вечер в сърцето на Русе. В топлината на залязващото вече пролетно слънце, русенци имаха удоволствието да се потопят в поезията от четвъртата стихосбирка на разградския поет Дачо Господинов. Тя излиза по повод 50-а годишнина на автора и включва 6 импресии и 44 стихотворения.

Събитието се проведе в Галерия Библиотека, едно ново културно пространство за нашия град, отличаващо се с особен уют и стил.

Импровизации по стихове и импресии представи Илиана Колева. Тя произнесе наизуст стиховете в поетичен рецитал с много усет, чувство и такт за поезия. Рецитирането бе придружено с нежен китарен инструментал.

В поетичната вечер присъстваха Атанас Петров - издателство "Лени Ан" и Румен Горанов - учител от Русе и приятел на поета, който сподели: "Той носи като свои чуждите рани, иронизира себе си и гледа с ирония на света. Това дава възможност да излезе от битовото и познатото."

Редакторът на книгата Иван Димитров, същевременно и нейн кръстник, говори за творческите пориви и копнежи обладали страниците и. Той сподели в анонса си: „Стремежът на Дачо Господинов е с много малко думи да обхваща сложни и многозначими отношения. В своите стихове и импресии той не достига до тотална крайност. Защо? Или защото тя е постигната от други автори, или защото не намира смисъл в това“