• EnglishEnglish
Атанас Петров и новата му книга
19 май 2018 г. 18:00 ч. – 20:00 ч.
Синя зала, етаж 2

В рамките на Европейската нощ на музеите в Библиотеката ще бъде представен сборникът с разкази на Атанас Петров – „Катерина“. 

Атанас Петров е роден в Русе, завършил е педагогическия факултет във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново. През 1992 г. излиза от печат стихосбирката му „Памет“, през 2017 г. и сборникът му с разкази „Катерина“. Публикувал е в алманасите „Пролет“ , „Янтра“, в-к „Бряг“, сборник „Измерения“. Публикува стихове в електронното списание на „Нова асоциална поезия“ - newasocialpoetry.com.

Румен Горанов, редактор на сборника "Катерина", споделя: "Книгата на Атанас Петров е свидетелство за умелото реалистично представяне на две епохи. Поставя въпроса за потъпканите добродетели, за разкъсване на свещената връзка с майката природа, за ламтежа по привидни ценности. Показва вярата в човешките възможности да се преодолее негативизмът и човечеството да заживее в лоното на християнското триединство: вяра, надежда и любов, без, разбира се, да се постигне скоро така жадуваната цялост, пълнота и хармоничност на битието.".