• EnglishEnglish
Божествена поезия в Регионална библиотека „Любен Каравелов“
27 април 2022 г.

На 27 април в Галерия „Библиотека“ русенската поетеса Веселка Кюкова представи издадената през 2021 г. своя поетична книга „В олтара на моето сърце“ . Поетесата сподели епизоди от личния си живот. Стихотворения от стихосбирката чете Йорданка Петкова , която изпълни и песни по стихове  на поетесата. Водещ на вечерта беше Татяна Живкова.

През 2021 г. излизат от печат три книги на Веселка Кюкова - „В олтара на моето сърце“ – духовна поезия, „Незавършен блус“ и „По струните на вятъра“ - лирика. Две от тях поетесата презентира в библиотеката -„Незавършен блус“, с който читателите се срещнаха на 31 март, и „В олтара на моето сърце“ на 27 април.

Веселка Кюкова е родена в Русе през 1956 г. Следвала е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” ,  ВЕБИ – София и Висшата библейска школа към Калифорнийския университет за България. Завършва магистратура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” по специалностите Детска педагогика и Богословие.

Пише от ранна детска възраст, публикувала е в местния и централния печат. Отличавана в регионални и национални конкурси. Автор на няколко книжки към издателски къщи „Фют” и „Захлас”, както и на двойната книжка „Смешки от беди момчешки“  и „ Принцесите още ги има“, „Агапе” -  с духовна лирика, както и лиричните стихосбирки „Рисунка на цвете”, „Реката на времето” и „Ева ли?”.

Веселка Кюкова е член на литературен клуб „Н.Й.Вапцаров“ от 1970 г., а по-късно в читалище „Зора“.  От няколко години е член на Съюза на свободните поети в град Русе и участник в редица сборници като: „Графити“, „Изречено във времето“, „Речни гласове“, „Още са живи крилатите хора“, „Любов без измерения“ и др.