• EnglishEnglish
Васил Гинев за своите книги "Зорница" и "Вълчан войвода - Златният Бог на България"
24 януари 2019 г. 18:00 ч. – 20:00 ч.
Читалня, ет. 2

За осъзнаването по национална принадлежност и пълно себеотдаване на каузата свободна България - народ и държава с бъдеще

В тъмните и страшни години на турското робство, когато деца са отнемани от майките им, а те продавани в робство, мъже съсичани без повод, опожарявани села, махали, кошари, когато е било страшно и опасно да си българин... Един великан на духа - Вълчан войвода се превръща в последна надежда за поробените българи и страшилище за турските управници. Осъзнат стратег с визия за Свободна България и постигането на тази велика цел, Вълчан войвода до последния си дъх и се посвещава изцяло, напълно, всеотдайно. Без неговото дело дали бихме имали Левски и Ботев, Раковски, а България като свободна и независима?

А дали изобщо щеше да има българи по земите български и докога? Защото един зловещ и гениално унищожителен експеримент е в действие. Ако той успее в едно село, ако се завърти ефекта на подмяна на генофонда, тогава край с България.

100 жени от едно село станали обект на този зловещ експеримент, в пълно съзнание за великата си саможертва понасят невъзможното, неописуемото, скверното... Те успяват да изпълнят мисията си по спасяването на рода български след което се самоунищожават. Зорница - най-силната духом ги закриля до последно, след което продължава да мъсти сама до края си. Ние трябва да знаем тази история, защото можеше днес да ни няма като народ. Поклон!