• EnglishEnglish
Вдъхновяващи истории на успели българи
14 ноември 2017 г.

В приятната и изискана  атмосфера на новооткритата Галерия в Регионална библиотека "Любен Каравелов" се състоя русенската премиера на книгата "Вдъхновяващи истории на успели българи" – проект на електронното списание "Амбиция", чийто вдъхновител и организатор е един успял и доказал себе си русенец – Иван Белчев.

В книгата са включени 50 автентични истории на млади българи (включително и на осем русенци) от цял свят, с различни професии и с различни разбирания за успеха – иноватори, бизнесмени, пътешественици, художници, музиканти, бохеми, майки. Тези 50 истории са завладяващи със своята откровеност, с умението да се говорят истински неща, да се разказва за истински ситуации, без да бъдат натрапчиви или задължителни като някаква рецепта на успеха.

Валя Кънчева, редактор на книгата, представи част от екипа, работил по историите на успелите българи: Пламена Петкова – усмихнат и позитивен човек, с разностранни интереси, с огън и жар, със силен журналистически дух; Веселина Борисова – музикант, любознателен човек, с абсурдни идеи, който иска да се занимава  и с нещо друго извън музиката; Ивелина Димитрова – едновременно и автор и интервюирана, която въпреки здравословния си проблем е вдъхновена и мотивирана да води пълноценен живот.

Представени бяха осемте русенци, чиито истории са включени в книгата. Пламена и Веселина споделиха какво ги е накарало да се присъединят към проекта, желанието да разкрият голяма палитра от личности  във всяка една сфера от живота, да представят хора, минали през трудности, но останали верни на себе си и постигнали своите мечти. Те вярват, че всеки, който прочете книгата ще намери своята мотивация и вдъхновение да продължи напред.

Драматургът Крум Гергицов и журналистът Пламен Калинов поздравиха екипа за чудесната книга като идея, сътворена от непрофесионалисти по един професионален и същевременно оригинален начин.

Проект „Амбиция“ продължава! Екипът търси нови вдъхновяващи истории!