• EnglishEnglish
Втори Национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование”
22 юни 2020 г.

В присъствието на ученици от ОУ "Тома Кърджиев", учители и гости днес в библиотеката беше открита изложба, обявени резултатите и раздадени наградите на отличените участници Втория Национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование”. Организатор на състезанието бе ОУ „Тома Кърджиев“ – Русе с подкрепата на Русенска митрополия в лицето на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, Регионално управление на образованието – Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Конкурсът беше предназначен за деца от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи – от 7 до 10, от 11 до 14 и от 15 до 18 години. Освен темата „Благовещение“, организаторите бяха предложили още работа по свободна тема и рисуване на икони, които бяха журирани отделно в трите възрастови групи.

Резултатите от националната надпревара обяви Юлия Пенкова - учител по изобразително изкуство и инициатор на Конкурса. Тя откри и изложбата с отличените творби. Наградите бяха връчени от  директора на ОУ "Тома Кърджиев"- Юлиян Илиев и  старши експерт Петя Лазарова - представител на РУО - Русе.

Изложбата е подредена и достъпна за зрители във фоайето на втория етаж на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе.. 

Списък с всички наградени може да видите тук: