• EnglishEnglish
Да споделиш красотата
04 ноември 2022 г.

На 4 ноември 2022 г. в Кръгло фоайе – 1 етаж бе открита изложба живопис на Костадинка Райкова, озаглавена  „Да споделиш красотата“.  

За приятната атмосфера допринесе изпълнението на младия китарист Ивайло Пенев от Музикална школа „Къщата“ с ръководители Роксана и  Димо Митеви.

Изложбата бе анонсирана от Красимира Кирилова - уредник в Русенската художествена галерия.

Костадинка Райкова  сподели  с публиката своите  творчески вълнения и мисли за това, че във всеки човек дреме по един скрит талант, който никога не е късно да разкрие.

Експозицията включва картини с пейзажи и цветя, изпълнени с техника темпера,  акрил и маслени бои. Представените творби са вдъхновени от красотата на природата и творчеството на американската художничка Джорджия О Кийф.

Костадинка Райкова е родена в Русе. Работи 30 години в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ като 20 от тях са в отдел Изкуство. След пенсионирането си сътрудничи в местната преса и публикува материали, свързани с изкуството в Русе. Издава 3 книги: „Лица на русенската духовна култура“, „И Терпсихора в Русе“ и „Дори войната не ще ни раздели“.  С тази изложба я виждаме в една нова светлина.

Експозицията ще бъде на разположение на посетителите на Библиотеката до края на месец ноември