• EnglishEnglish
Ден на книгите за Хари Потър
16 октомври 2023 г.

Превърналото се в едно от най-любимите приключения на малки и големи - „Нощ на книгите за Хари Потър“, през 2023 г. се преобрази в „Ден на книгите за Хари Потър“. Тази година отбелязването на световната инициатива се премести през октомври, а тематичното мото  беше „Магически места“. В русенската библиотека събитието се проведе на 14 октомври (събота), между 11:00 и 16:00 часа. В този часови диапазон на разположение на феновете бяха подготвени магични места с харипотъровски занимания, а също и изпълнена с много предизвикателства игра. Празникът, посветен на книгите за Хари Потър, събра над 100 големи и малки мъгъли и магьосници! Вратите на библиотеката се превърнаха в портал между световете и отвеждаха всички подвластни на магията към невъзможните светове и пространства на Хогуортс. От множество скришни местенца се появяваха любими или пък плашещи герои, предизвиквайки малките магьосници да упражнят силите си и да покажат знания. 10 магически места предложиха на нашите гости предизвикателства и емоции, игри, загадки и работилници за всякакви възрасти. Всички запленени от магията имаха възможност да се впуснат в много приключения и игри, да тестват своите познания, да се срещнат лично с великите професори от Хогуортс, да се запознаят с други млади магьосници.

Безкрайно благодарим на нашите неуморни и талантливи доброволци - Еми, Гени, Лили, Маринка и Габи, без които Денят на книгите за Хари Потър нямаше да е същия.

С „Ден на книгите за Хари Потър“ библиотеката се включи отново в световната инициатива, посветена на чудесата на Хогуортс, организирана от издателство „Bloomsbury“, като за пореден път подготви и проведе най-мащабното и най-динамично отбелязване на този празник в България.

#деннакнигитезахарипотър

#HarryPotterBookDay