• EnglishEnglish
Детски книжен празник в Русе
03 май 2017 г. 11:00 ч. – 12:00 ч.
Зала "Изкуство"

Детски книжен празник на 3 май в Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе ще отбележи финала на Наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца, „Бисерче вълшебно” 2017. Градът е избран за домакин на официалното закриване на кампанията заради активната дейност на русенската библиотека и учителите от местните училища.

Малките и големи любители на книгите от крайдунавския град ще могат да се включат в много забавления и игри, а по време на събитието на томболен принцип ще бъдат изтеглени и имената на късметлиите между всички гласували, които ще спечелят големите награди – един таблет и комплекти с книги от фондация „Детски книги“. 

По време на тържеството ще бъдат обявени и печелившите участници в посланическата кампания „Активните бисерчета” 2017. Петима от тях по традиция ще спечелят посещение на български детски автор в своето населено място или училище, а екипът, реализирал най-атрактивната идея, ще получи комплект с книги на стойност 200 лв. Всички победители ще бъдат обявени на сайта на Награда "Бисерче вълшебно".

Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” се организира от фондация “Детски книги”. Кампанията се организира и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Партньори на инициативата са и Българска библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки-България”, Асоциация “Българска книга”, Център за приобщаващо образование, Сдружение за градски читални, Читалище.то. Медийни партньори са „Детски дневник“ и семейното онлайн радио Family, а партньор събития е Sofia Ring Mall.