• EnglishEnglish
Живот в едно пътешествие
11 април 2024 г. 18:00 ч. – 19:00 ч.
читалня (синя) І етаж

На 11 април (четвъртък), в 18:00 ч., в Читалня (синя) І етаж пътешественикът-актьор Валентин Станков представя книгата си „Живот в едно пътешествие“.

Кой е той? Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Елена Баева. Играл е в театър „Възраждане“, Великотърновския и Шуменския театър. През 2011 г. специализира кукловодство. Автор е на  детски театрални спектакли, в които и играе. Обучава и деца в магията на театъра. 

От 2021 г. се занимава с коучинг и невролингвистично програмиране (НЛП).

Роден на задната седалка в семейния автомобил, някъде из еленския балкан.

Години по-късно пътят извиква Валентин Станков да се върне при него. И тогава всичко започва с една среща в другия край на земното кълбо...

За да опише всичките си забавни и трудни моменти, за подадените ръце, без които няма как да сбъдне мечтата си, Валентин решава да напише книгата „Живот в едно пътешествие“. Мястото на срещата е храмът Ангкор Ват в Камбоджа. След десетки хиляди километри пеш на автостоп и на инсулин, Валентин пристига на срещата с приятелката си и двете ѝ малки деца с четири дни закъснение. От там насетне стопаджиите на пътя стават четирима и така те обикалят Камбоджа и Виетнам на длъж и на шир.

Но преди това той прекосява цяла Армения, возейки се в колата на рецидивист, прекарал половината си живот в затвора. В грузински хостел се оказва на съседното легло до член на азарбейджанска банда, който има няколко убийства зад гърба си. В Иран го обират, но дори това не го спира, защото в трудните моменти винаги се появяват „хората ангели“, които му помагат.

Индия се запечатва в сърцето му и той си обещава да се върне отново там.

В книгата освен спомените си от приключението, Валентин разказва и за живота си, който е свързан с диабет. Казва, че иска да накара хората със здравословни проблеми да повярват, че няма невъзможни неща и могат да се чувстват уверени и свободни.

Ще разберете повече за Валентин Станков, живота с диабет и невероятните му приключения на 11 април. Той ви очаква в 18:00 ч. Мястото на срещата е Читалня (синя) І етаж.