• EnglishEnglish
Живот, ти пъстра пеперуда
12 октомври 2023 г. 18:00 ч. – 19:00 ч.
Читалня (синя) първи етаж

На 12 октомври (четвъртък) в 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж Катя Йорданова ще представи пред русенци своята първа стихосбирка „Живот, ти пъстра пеперуда“. Катя не е професионален писател, но обича литературата и пише стихове от ученичка. Нейни творби са публикувани във вестниците „Ретро“, „Минаха години“, „Клуб 100“, „Трета възраст“. Печелила е литературни конкурси. В „Живот, ти пъстра пеперуда“ тя пише за детството, любовта, за близките и приятелите, за силата на вярата и за Родината.

Катя Йорданова е родена на 4 ноември в Кнежа. През детските си години живее в с. Камен, В. Търновско. По-късно се премества в Русе, където завършва ТЗЗ „Асен Златаров“. Завършила е Държавния библиотекарски институт в София. Работила е като библиотекар, служител в отдел „Пласмент“ и завеждащ „Личен състав“. Понастоящем работи в завод „Дунарит“. Щастлива съпруга, майка и баба на две внучета.

Катя Йорданова с трепет очаква срещата с читателите на първата си стихосбирка „Живот, ти пъстра пеперуда“, която очаква да докосне сърцата им на 12 октомври.