• EnglishEnglish
Живот, ти пъстроцветна пеперуда
13 октомври 2023 г.

На 12 октомври синята читалня на библиотеката се оказа тясна за гостите на Катя Йорданова. Те уважиха литературната вечер на русенската поетеса, която  представи пред тях своята първа стихосбирка „Живот, ти пъстроцветна пеперуда“. Стихосбирката съдържа 120 творби и, както подсказва заглавието, включва пъстрите теми, които реалният живот предоставя на въображението на автора. На срещата дойдоха и някои от лиричните герои на Катя – нейното семейство и най-близките й приятели.

Катя не е професионален писател, но обича литературата и пише стихове от ученичка. Нейни творби са публикувани във вестниците „Ретро“, „Минаха години“, „Клуб 100“, „Трета възраст“. Печелила е литературни конкурси. В „Живот, ти пъстра пеперуда“ тя пише за детството, любовта, за близките и приятелите, за силата на вярата и за Родината.

Катя Йорданова е родена на 4 ноември в Кнежа. През детските си години живее в с. Камен, В. Търновско. По-късно се премества в Русе, където завършва ТЗЗ „Асен Златаров“. Завършила е Държавния библиотекарски институт в София. Работила е като библиотекар, служител в отдел „Пласмент“ и завеждащ „Личен състав“. Понастоящем работи в завод „Дунарит“. Щастлива съпруга, майка и баба на две внучета.