• EnglishEnglish
За да я има книгата!
10 август 2020 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе подкрепя Националната кампания „Купи 1 книга“, инициирана от издателство „Ентусиаст“, като дава възможност на всеки, желаещ да притежава книга по тази инициатива, да я закупи онлайн от сайта на библиотеката.

Кампанията стартира на 2 април - Ден на детската книга, под надслов „За да я има книгата“ и обедини издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти в една обща кауза.

Мисията на инициативата е да обедини усилията на обществото в единна цел и посока – да помогне на книгата днес, за да я има в бъдеще. Да призове всеки, който може да отдели средства да закупи книга или да дари книги за кауза, да се включи в кампанията за спасяване на книгата чрез специално създадената уеб страница на инициативата www.kupi1kniga.com.

Кампанията се провежда с активното съдействие на Асоциация „Българска книга“. До момента в нея са се включили близо 200 издателства и онлайн книжарници.

Организаторите вярват, че малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност и да гарантират нейното бъдеще. Те планират на по-късен етап да трансформират инициативата от кризисна в подкрепяща сектора чрез информационни кампании и акции по различни поводи – „Дари 1 книга“ в подкрепа на библиотеките, „Подари 1 книга“ преди големи празници и др.

Всеки желаещ да се включи в кампанията, може да си избере и закупи книга от нашата борса ТУК!

#ЗаДаЯИмаКнигата