• EnglishEnglish
За теб, Българийо!
29 февруари 2020 г.

Заседателната зала на библиотеката се оказа малка в събота да събере всички желаещи да присъстват на празничния концерт по повод Националния празник на страната. В програмата участваха ученици и преподаватели от НУИ “Проф. Веселин Стоянов“ от специалностите народно пеене, класически инструменти, български танци.

Повече от 120 гости изслушаха прави химна на Република България, който даде начало на тържеството. Кристина Димитрова - преподавател по народно пеене в Националното училище по изкуствата и един от организаторите на концерта, отправи приветствени думи към всички присъстващи. В празничната програма взеха участие: малките цигулари с ръководител Галя Карааргирова; ученици, изучаващи ударни инструменти с преподавател г-н Лазар Бенов; тромпетисти с преподавател г-н Димитър Димитров; детски народен хор с диригент Александър Стефанов; ученици от специалност народно пеене под ръководството на Кристина Димитрова и Румяна Русева -преподавател и диригент на Народния хор към НУИ "Проф. Веселин Стоянов". Впечатляващо бе изпълнението и на танцьорите на български танци с ръководител г-н Радко Прокопиев.

Повече от час продължиха изпълненията на талантливите млади артисти. Публиката беше завладяна от патриотичните стихове за България, виртуозните музикални изпълнения, тематично подбраните песни. Като на всеки народен празник, овациите обраха фолклорните състави на училището със своята пъстрота, ритъм и настроение. Концертът приключи с „Хубава си, моя горо!“ и заслужените ръкопляскания на гостите.