• EnglishEnglish
И „Силвър…“ помага на Ради
16 декември 2022 г.

Писателят Явор Цанев донесе в библиотеката 20 броя от своя детско-юношески роман „Силвър и вампирите“. По този начин Явор се включва в благотворителната кампания „За Ради“, средствата от която ще бъдат дарени на семейството на д-р Боряна Добрева-Стойчева и кинезитерапевта Даниел Стойчев за лечението на тяхната дъщеричка Радина Стойчева (9 г.), която се справя с онкохематологично заболяване.

Припомняме, че от ноември на няколко места в града, включително и във фоайето на библиотеката бяха поставени дарителски кутии за Ради. Беше открита и сметка:

KBC Банк

RZBBBGSF

IBAN: BG57RZBB91551095117018

Даниел Христов Стойчев

(Daniel Hristov Stoychev)

Bank transfer in CHF:

CH3704835284238523000

Denitsa Dobreva

Revolut in CHF, EUR, or BGN (with reference “For Radi”)

@denidobreva

https://gofund.me/0907032C See less

 

20-те броя от „Силвър и вампирите“ вече са в Детски отдел „Библиотечко“ с цена 10 лв. за брой. Книгата е прекрасен подарък за Коледа! Със закупуването й вие ще се включите в борбата на едно смело малко момиче с коварна болест! Нека заедно направим Коледно чудо за Ради! 

„Силвър и вампирите“ беше номиниран в Националната награда „Бисерче вълшебно“ 2021 г. за детски книги и вече втора година е любимо четиво за малките русенски читатели.

За тези, които все още не знаят кой е той: Силвър е малкото коте със сребриста козина, което Мая и Алекс намират на село и прибират в града. Една година по-късно, през ваканцията, те се връщат при баба си и най-неочаквано им се случват поредица страховити приключения. Освен това децата откриват колко необикновен котак е всъщност техният домашен любимец.

Благодарим на писателя Явор Цанев за благородния жест!