• EnglishEnglish
Излезе есенно-зимният брой на сп. "Дракус"
06 ноември 2019 г.

В пространството на Галерия „Библиотека“, на 5 ноември, бе представен есенно-зимният брой на едноименото периодично списание за фантастика, фентъзи, криминални разкази, разкази на ужаса, мистерии и приключения – „Дракус“.

Издателят и съставител Явор Цанев  разказа какво можем да очакваме, разгръщайки списанието, което от началото на годината придоби нов облик и вече се предлага под формата на книга.

На страниците на „Дракус“ (есен-зима) можем да открием познати имена като Елена Павлова, Анна Гюрова, Александър Цонков-Lostov. Още в началото е отличеният с първо място на тазгодишния конкурс на името на Агоп Мелконян разказ – „Голиат“,  на Владимир Атанасов. Приятна изненада за хората, спомнящи си „Библиотека Галактика“,  е откъсът от книгата на създателя на култовата поредица Милан Асадуров- „1979“.

„Капан за вълци“ на Велко Герджилов е книга № 26 от поредицата „Колекция Дракус“, излязла  тази година, която също се прокрадва на страниците на списанието с откъс. 

Уилям Блейк и Стивън Крейн, „Сърдити небеса“ от Явор Цанев и още много интересни неща са намерили място между всичките 157 страници на списанието.

В края на срещата Явор Цанев подари на библиотеката последните, юбилейни книги на "Библиотека Галактика": "Приказка за Тройката" на братя Стругацки и "Антиутопия", в която са включени творби на Агоп Мелконян и на съвременни автори, отличени в конкурса на негово име. Книгите са издадени от издателство "Сталкер" и няма да се предлагат в книгоразпространителската мрежа.