• EnglishEnglish
Излезе от печат луксозният каталог "EX TRAINS"
02 февруари 2022 г.

Излезе от печат двуезичен каталог (на български и английски език) на ХVІІ Международен конкурс за екслибрис „Ex Libris – Ex Trains“ 2021, организиран от Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Изданието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и Програма Култура на Община Русе.

В началото на каталога са отпечатани обръщенията на кмета на Русе Пенчо Милков и директора на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова. Следват регламентът за участие, критериите за оценяване и съставите на журитата в трите категории на конкурса.  В основното тяло са включени творби на 303-мата автори от 36 държави от цял свят, които се включиха във форума през тази година. В края са поместени снимки от церемонията по обявяване на резултатите от конкурса и откриването на изложба с творби на участниците, както и логото на ХVІІІ Международен конкурс за екслибрис „Ex Libris – Ex Piscatibus“ 2022.

Форматът на каталога е съобразен с малките графики, тялото е подвързано със спирала – сполучливо решение за издание от този тип.

ХVІІ Международен конкурс за екслибрис „Ex Libris – Ex Trains“ през 2021 г. се проведе под патронажа на Министерство на културата.