• EnglishEnglish
Излезе от печат луксозният каталог „Ex Libris – Ex Piscatibus" 2022
23 ноември 2022 г.

Излезе от печат двуезичен каталог (на български и английски език) на ХVІІІ Международен конкурс за екслибрис „Ex Libris – Ex Piscatibus" 2022, организиран от Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Изданието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и Програма Култура на Община Русе.

ХVІІІ Международен конкурс за екслибрис „Ex Libris – Ex Piscatibus" през 2022 г. се проведе под патронажа на Министерство на културата.

В началото на каталога са отпечатани обръщенията на кмета на Русе Пенчо Милков и директора на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова. Следват регламентът за участие, критериите за оценяване и съставите на журитата в трите категории на конкурса.  В основното тяло са включени творби на 244-мата автори от 30 държави от цял свят, които се включиха във форума през тази година. В края са поместени логото на ХІХ Международен конкурс за екслибрис „Ex Libris – Ex Dilemma“ 2023 и регламентът за участие.

Форматът на каталога е съобразен с малките графики, тялото е подвързано със спирала. Печатът и подвързията са на Авангард принт, Русе.