• EnglishEnglish
Казва се приятел пръв, но защо е той такъв
19 май 2020 г. – 29 май 2020 г. 00:00 ч. – 23:30 ч.
Регионална библиотека "Любен Каравелов"

Хей, приятели...
С огромна радост ви приканваме да участвате в онлайн конкурс за детска рисунка, организиран от Държавен куклен театър - Русе и Регионална библиотека "Любен Каравелов".

„Казва се приятел пръв, но защо е той такъв“ е темата, на която можете да рисувате, а поводът е бъдещата съвместна дейност между Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Държавен куклен театър – Русе.

Рисунките ще бъдат разделени в 3 възрастови групи:
- до 5 г.
- от 6 до 9 г.
- от 10 до 12 г.

Рисунките си може да изпращате снимани и прикачени като изображения, на творческия e- mail на Държавен куклен театър – Русе - puppet.ruse@gmail.com,
като не забравяте да упоменете имена на детето, телефон за контакт с родител и възрастова група.

Крайният срок за включване в кампанията е 29 май 2020 г.

Всяка получена рисунка ще качваме и на нашите страници, за да разкрасим онлайн пространството с детско творчество.

Победителите ще бъдат тържествено обявени на първи юни след първия спектакъл на открито на Държавен куклен театър - Русе в двора на библиотеката.


Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще подари на победителите книжка – изненада, съобразена с възрастовата група, а Държавен куклен театър – Русе ще изработи артистични тениски, с отличените рисунки.

Отдавна зрее идеята за такова партньорство, а създалата се ситуация е подходящ момент да се заздрави и докаже нашето приятелство. Ключов момент е примерът, който искаме да дадем на децата, как в най - тежките и трудни моменти, можем да разчитаме на добрите си приятели.

Очакваме Ви! :)