• EnglishEnglish
Камен Донев за семейството, четенето и изкуството по пътя към успеха
21 октомври 2019 г. 18:00 ч. – 20:00 ч.

Камен  Донев е български актьор, режисьор, драматург и хореограф, роден в Русе през 1971 г. Нашият съгражданин идва на среща специално с четящите русенци, посетителите на библиотеката и любителите на театъра от дунавския град. 

Актьорът ще отговаря на въпроси на публиката, ще разкаже за пътя на своето израстване и формулата за успеха, в която видно място заемат четенето и книгите.

Камен Донев завършва специалност „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев. Известен е с авторските си моноспектакли „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“. През ноември 2006 г. е публикуван сборникът му „Всичко дотук – текстове за театър, кино и телевизия“, съдържащ текстове от дългогодишното му творчество. Носител на множество театрални награди. През месец март 2019 г. по кината излезе първият му филм – „Уют“ , на който е пpодyцент, pежиcьоp, съсценарист и изпълнител на главната роля.

Камен Донев смята, че простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е „влизаш в библиотеката и четеш“. Актьорът държи на личния контакт с публиката, без камери и фотоапарати.