• EnglishEnglish
Клуб "Здраве"
19 януари 2017 г.

Д-р Димитър Лазаров е завършил специалност "Кожни и венерически болести" и има дългогодишна 35-годишна практика като лекар дерматолог-венеролог. От 2015 г. работи в РЗИ - Русе в отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето".

Гостът сподели, че харесва  работата си - да популяризира знания за здравно образование с профилактична насоченост. По време на срещата лекторът представи две теми:„Остеопорозата – тихият убиец“ и „Детоксикация на човешкия организъм – необходимият мост към здравето“.

Защо, кога, как, от какво, кой е предразположен, как да се предпазим от остеопорозата, какви методи за възстановяване съществуват? Толкова много въпроси и всеки с много възможни отговори. Публиката остана удовлетворена и получи отговори на въпросите си.

По втората тема решението на проблема с паразитите в човешкото тяло, които се хранят с нас, с храната ни, отделят токсини, размножават се в нас, отравят ни и ни разболяват, беше предложено решението детоксикация чрез хранене и хранителни продукти. Как да се храним, кои храни какви паразити унищожават, предпазват ни от тях? Кои храни са потенциално заразени и трябва да внимаваме?

Благодарим на д-р Лазаров, за отзивчивостта, да направи тази среща с публиката на Клуб „Здраве”. Той се отзова на спешната ни молба, тъй като поради тежката пътна обстановка в страната, г-жа Елена Терзиева не можа да пристигне от Бургас с предварително обявената  тема „Чудото на детоксикацията”.