• EnglishEnglish
Кметски поздрав за Деня на детската книга
03 април 2020 г.

Вчерашният Международен ден на детската книга за пръв път премина в интернет пространството, стартирайки традиционния Маратон на четенето онлайн. Въпреки ограниченията на извънредното положение, празникът намери своята изява в социалните мрежи, доказвайки, че обичта към четенето и книгата няма граници.

Русенската регионална библиотека също се включи в маратона онлайн. А библиотечните специалисти, които превърнаха обновения детски отдел Библиотечко в любимо място за четене, обучение и игри на всички русенчета, получиха поздравителен адрес от кмета Пенчо Милков по случай Международния ден на детската книга 2 април. В него се казва:

„Благодаря за красотата, която създавате в детското въображение! Благодарение на вас хиляди русенски деца откриват приказния свят, срещат се с герои, които оформят характерите им, дават полет на фантазията си и растат като мислещи хора.

Приемете искрената ми благодарност за приноса ви в запалването и поддържането на искрата на детското любопитство.

За града ни вие сте посланици на приказни чудеса и ви пожелавам да останете такива, защото: „Всичко хубаво, което се е случило на тази земя, първо се е случило в нечие въображение“.