• EnglishEnglish
Книга за Йордан Радичков представи журналистът Юлий Йорданов
25 април 2018 г.

На 25 април от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ журналистът от Лом Юлий Йорданов представи книгата си за писателя Йордан Радичков, наречена „През февруари при бащата на „Януари“. Тя е следствие от наблюденията и общуването с големия творец по време на срещите в дома му в София, в Лом и в Монтана.
Гости на събитието бяха писатели, колеги, приятели на автора от град Русе, почитатели на творчеството на Йордан Радичков. Книгата беше представена от драматурга на Русенския театър Крум Гергицов. Писателката Надежда Радева, член на Съюза на свободните писатели – филиал Русе, прочете откъс от нея – есето „Магическата вселена на философа от Калиманица“.
Авторът говори за именития ни български творец Йордан Радичков, за това какво е коствало пребиваването му в Парламента като народен представител, за това, че е бил ценител на женската красота, както и за страстта му към лова, който го е свързвал с Тодор Живков. Книгата му е едно преклонение пред творчеството, характера и отношението на хората към големия творец.
За финал пред русенската публика Юлий Йорданов сподели, че предстои издаването на публицистична книга с много щекотливи неща, 14-а поред на автора.