• EnglishEnglish
Книгата е най-хубавият подарък за една библиотека
31 юли 2020 г.

Къде е най-подходящият дом за една книга, освен в библиотеката? Обществена или домашна, библиотеката е хранилището на истории и приключения, на чудни светове, фантастика, минало, настояще  и бъдеще.

Изключително приятна изненада за нас беше благотворителният жест на Калина Минчева. Тя дари на регионалната библиотека 37 книги от различни жанрове и за различна възраст читатели. Калина сподели, че е прочела томчетата и иска да направи достояние този чуден и многопластов свят на литературата и на други русенски читатели.

Сред изданията, които са нови и запазени, са „Дневникът на Ане Франк“, „Пантера - В плен на снежния глобус“ на Ержи Кертес, „Нашите мастилени сърца“ на Кристъл Съдърланд и др. Малките любители на печатните приключения ще намерят в дарението също Приказките на Братя Грим, „Призрачната гора“ на Мат Хейг, който е носител на златен медал за детска литература, „Мечокът и славеят“ – красивата зимна история, написана от Катрин Арден - пълна с магия, чудовища и опасностите от това да пораснеш.

От поредицата „Разбунтувани ангели“ на Джилиан Филип Калина ни подари „Непокорна кръв“ и „Каменно сърце“.  В дарението са и четири от книгите „След“ на нашумялата в последно време Анна Тод. „След“ е феноменален интернет успех. Историята на Теса и Хардин, публикувана за първи път от 17-годишната Анна Тод в платформата Wattpad, има повече от половин милиард сваляния и е преведена на над 20 езика. Това са книги за любов без предразсъдъци: „След“, „След сблъсъка“, „След падането“, „След щастливия край“.

Благодарим на Калина Минчева, че сподели своя литературен свят с нашите читатели. Тя ще получи читателска карта на посланик на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.