• EnglishEnglish
Коледен подарък в “Стъпки“ донесе Красимира Николова на библиотеката
21 декември 2022 г.

Интересен коледен подарък за русенските читатели донесе в библиотеката Красимира Николова. Тя е една от единайсетте дами, чиито разкази излизат в сборника „Стъпки“ – резултат от курс по творческо писане, воден от известната и обичана писателка и преводачка на англоезична фантастика и сериозна белетристика Здравка Евтимова.

За книгата и нейните сътворителки Здравка Евтимова казва: „Прочитът на този сборник с разкази е истинска наслада. Бих го нарекла пътека към радостта, трудната радост, която идва, след като прогоним отровата на лъжите и предателството от кръвта си. Денят ни е труден днес, но трудностите са онзи истински маршрут, който изковава характера, прави гръбнака здрав, а ума чист, открит за приятелство, обич и полет.

Онзи, който мисли за отмъщение, държи раните си отворени. Ако вкореним мислите си в хлъзгавата почва на омразата, обричаме себе си на нелечима болка. Това е едната мощна струя на внушение в разказите на младите влюбени в литературната магия момичета, обединили талант и усилия за създаването на този сборник. От друга страна, дори излекуваната рана оставя белег! Авторките, създали тази сплав от обич, мъдрост и топлота, ни предупреждават, че отмъщението в крайна сметка заличава самия отмъстител. Но не бива да забравяме нанесените обиди, раните, които болят и отравят спомените ни. Можем само да простим, за да продължим напред. Толкова различни, единайсетте момичета – Вероника Иванова, Галина Димитрова, Ирена Стоянова, Краси Николова, Кристина Палазова, Марина Кирова-Борисова, Нели Драганова, Нина Михайлова, Сияна Янева, Стоилка Димитрова и Яна Йорданова, наистина са създали красиво четиво.“

От името на авторите Красимира Николова получи свидетелство за дарение и остави автограф: „На читателите на РБ „Любен Каравелов“ с обич“.

Благодарим на Краси за интересния дар и желаем на нея и останалите дами весели Коледни празници и щастлива и творчески ползотворна Нова година!