• EnglishEnglish
Корупция, бруталност… и още нещо в новата книга на Пламен Петков
15 май 2018 г. 18:00 ч. – 19:00 ч.
Регионална библиотека "Любен Каравелов", Фоайе II ет.

На 15 май, вторник, в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Фоайе, ет.2 от 18:00 ч. ще се проведе премиерата на книгата „Голямата работа“, втора поред за русенския автор Пламен Петков. В нея писателят ни среща отново с Иван Галинов – детективът, разплитащ сложните криминални казуси, но са включени много по-разнородни по съдържание разкази. В повечето от тях се разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.
За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик и ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски, както и включените стихотворения. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други разплаче, а на трети остави без дъх.
 „Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите“, пише Крум Гергицов.
Пламен Петков е роден в град Русе. Завършил е немска гимназия и след това висше образование в града на Баба Тонка. Още в четвърти клас получава награда за първия си акростих, публикуван в сборник с детски произведения. През 2017 г. издаде първата си книга „Престъпни мисли“.