• EnglishEnglish
Крими загадки за любителите на криминалистиката
06 февруари 2018 г.

„Няма идеални престъпления, има лошо водени разследвания“ пише на корицата на най-новата книга на доц. д-р Людмил Георгиев - дългогодишен полицейски служител и хоноруван преподавател по криминалистика и съдебни експертизи.

С тези думи още в началото читателят е изкушен да стане част от екипа на „Криминалистите“ и да се впусне в разрешаването на различни крими загадки. Книгата е предназначена за любителите на „чистата“ криминалистика, които обичат да анализират и разплитат сложни случаи на основата на факти, знания и интуиция. Основната идея е читателят непосредствено да участва в разследването, съвместно с екипа от професионалисти. За тази цел на определени места в текста, с развитието на действието, има поставени и въпроси. Отговорите могат да се съпоставят с правилните и да се отбележат съответния брой точки върху посочената скала. След приключването на разследването читателят може да сумира получените точки и сам да прецени нивото на своите разследващи възможности. Към книгата има и специално фенерче с УВ-детектор, с което е възможно да бъдат намерени скрити в приложението отпечатъци и да се отговори на въпроса на кой от героите в книгата е следата върху корицата?

Предвижда се „Криминалистите“ да стане поредица, в която да  включва серия от заплетени случаи, в разкриването на които да участват самите читатели.

Представянето завърши с трейлъра на най-новия документален филм на Людмил Георгиев - „В океана с „Норвежкия дух”.