• EnglishEnglish
Манекенско предизвикателство в библиотеката
10 февруари 2017 г.

Вълнуващо и запомнящо се видео с т. нар. застинали фигури – едно много модерно в последно време предизвикателство в САЩ и в Западна Европа, се случи днес в Русенската библиотека.

Идеята за "Манекенско предизвикателство" беше на студентите-стажанти Станимир Стоянов, Виктор Иванов и Александър Маринов, които бяха и главни герои във видеото. В "застинали  персонажи" се превърнаха библиотекари, читатели, както и млади хора, които бяха дошли специално за снимките. Мястото на предизвикателството беше читалнята на библиотеката, а сюжетите и персонажите бяха неограничени: от лица и сцени от ежедневието, през говорещи по телефона, четящи или слушащи музика читатели, до герои от известни кинопродукции, като напр. Железният човек от едноименния филм на американския режисьор Джон Фаврю. Имаше  дама, която рисува, и дори пожарникар, за всеки случай! Забавлението беше на макс!

Специално, за да отрази видеото, беше дошъл екип на ВНТ 2, а нашият приятел - непредсказуемият и много фотогеничен журналист от в. "Бряг" Пламен Калинов също се включи в предизвикателството. Очакваме с нетърпение атрактивния му материал за шоуто в утрешния брой на русенския ежедневник.