• EnglishEnglish
Милосърдие и покаяние
30 април 2021 г. 08:30 ч. – 17:00 ч.
ОУ "Тома Кърджиев" - Русе

Конкурсът се организира от ОУ „Тома Кърджиев“ - Русе. Тази година темата му е „Милосърдие и покаяние”. Това са всъщност две теми, съчетани в едно, по които може да се работи и поотделно.

Подкрепа и съдействие на инициативата оказват Русенска митрополия в лицето на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, Регионално управление на образованието – Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе.

Организаторите предлагат вариант за работа и на свободна тема, която ще се журира отделно по възрастови групи (всичко, което вълнува децата). Тъй като в първото и второто издание на конкурса са получени прекрасни икони, отново се дава възможност за изява на децата, като ще бъдат присъдени първо, второ и трето място и две поощрителни награди. Ще бъдат присъдени и награди на  журито. Двете теми ще се журират поотделно, затова на гърба на рисунките трябва да се напише по коя от тях е работено и ако са използвани притчи и жития, да се упоменат кои са.

 

Конкурсът е предназначен за деца от 7 до 18 годишна възраст, както живеещи в България, така и за всички българчета, намиращи се в чужбина, разделени в три възрастови групи: І-ва от 7 до 10 год., ІІ-ра от 11 до 14 и III-та от 15 до 18 год.

Техниките и материалите са по избор, като форматът на рисунките да бъде 3Р5/50 см. без паспарту. За иконите форматът и материалите са по избор. 

Регламентът на конкурса е видим в галерията към събитието.

Уточнение от организаторите: Заради усложнената обстановка в страната от пандемията Ковид-19 и въведеното онлайн обучение, срокът за получаване на творбите за Третия национален конкурс за детска рисунка "Вяра и упование" се удължава до 30 април 2021 година.