• EnglishEnglish
Най-голямата икона на светите братя Кирил и Методий
28 май 2019 г.

В чест на 24 май децата от детска градина „Слънце“ 2 сътвориха голяма икона на Светите братя – равноапостоли Кирил и Методий. Тя е с височина 1,60 м. и ширина 1,20 м. Изработена е от общо 60 деца от 2, 3 и 4 група с екип от учители - Таня Михнева, Ванчи Енчева, Марина Матинска, Валя Черганска и Деница Тодорова. Съставена е от 16 отделни хартиени детайла във формат над А 3 и е оцветена със сухи пастели. Детайлите са свързани, при което се получава голямо пано. То е осветено от отец Георги Райков -Председател на Обществения съвет на детската градина от храм „Свето Вознесение Христово“. Партньори на инициативата са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Клуб за исторически реконструкции „Традиционеръ“ към Народно читалище „Христо Ботев“ – Русе.

Днес - 28.05.19 г. иконата бе дарена на библиотеката от зам. директора на ДГ "Слънце" - Стоян Стоянов. Теодора Евтимова - директор на библиотеката и Ирена Русанова - завеждащ Детски отдел с благодарност приеха дарението.

Голямото пано с образите на Светите братя Кирил и Методий ще бъде позиционирано в библиотеката, за да може да го видят всички желаещи.