• EnglishEnglish
Национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование”
17 май 2023 г.

Малко цветно настроение в днешния мрачен и дъждовен ден! Заедно с ученици от ОУ "Тома Кърджиев", учители и гости днес в библиотеката беше открита изложба от V национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование“. С голямо вълнение бяха обявени и наградени отличените участници. 

Конкурсът се провежда ежегодно с благословението на Светия Синод на БПЦ-БП и с подкрепата и съдействието на Русенска митрополия в лицето на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, както и РУО - Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе и Олга Тушева – представител на фондация ХИП – България.

Организатор на конкурса е Юлия Пенкова - художник, преподавател в ОУ "Тома Кърджиев".

Темата на петото издание на конкурса е „Цветовете на душата“. В него могат да участват деца от 7 до 18-годишна възраст, както живеещи в България, така и българчета, намиращи се в чужбина. Участниците се разделят в три възрастови групи: І - от 7 до 10 г.; ІІ - от 11 до 14 г. и ІІІ - от 15 до 18 г.

Изложбата е подредена и достъпна за зрители във фоайето на втория етаж на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе.. 

Списък с всички наградени може да видите тук:https://www.facebook.com/profile.php?id=100067690895478&locale=hi_IN