• EnglishEnglish
Национална седмица на четенето
22 октомври 2018 г. – 26 октомври 2018 г. 10:30 ч. – 13:00 ч.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се присъединява към обявената от МОН - Национална седмица на четенето от 22 до 26 октомври 2018 г., която се провежда с цел насърчаване и повишаване на грамотността.

Понеделник, 22 октомври 2018 г.  Деца от ДГ “Пинокио“ и подготвителна група към ОУ „Иван Вазов“ гостуват в Библиотеката. Библиотечни съкровища и интерактивно четене са част от програмата в този ден. 

Вторник, 23 октомври 2018 г. 13.00 ч. Ученици от началния етап на основното образование от ОУ „Никола Обретенов“ ще получат първите си читателски карти и ще открият тайнствата на библиотеката. Предстои им интересна среща с най-новите и атрактивни детски книги, с някой от най-старите издания и с технологичните новости – очила за виртуална реалност и  роботи Финч. 

Сряда, 24 октомври 2018 г. Библиотечни специалисти гостуват в ДГ „Слънце“. Децата ще получат тематичен комплект библиотечни книги за временно ползване и нови читателски карти. С интерактивно четене на „Много гладната гъсеничка“ от Ерик Карл ще завърши посещението на библиотекарите от Детски отдел. 

Петък, 26 октомври 2018 г. Второкласници от СУ „Йордан Йовков“ ще се срещнат с пернатите герои на Йордан Радичков-врабчетата. Националната седмица на четенето ще приключи с посещение на библиотекари в ДГ „Радост“. Ще четем и ще се забавляваме заедно с точката от книгата на  Ерве Тюле.