• EnglishEnglish
Нашите великолепни доброволци
05 декември 2018 г.

Актът на доброволчество съществува във всички култури, езици и религии. Всяка година стотици милиони хора доброволно подаряват от своето време и умения, за да направят света по-добро място. С включването си в доброволчески инициативи, тези хора помагат да се подобри живота на другите. Освен това по този начин те придобиват и по-голямо чувство за принадлежност към своите общности.

В днешния специален Международен ден на доброволчеството ценна помощ дойдоха да ни окажат доброволци от клуб "Младежки парламент" към Общински Младежки дом - Русе.

Международният ден на доброволеца на 5 декември е определен от Организацията на обединените нации през 1985 г. като международен ден за отбелязване на силата и потенциала на доброволчеството.

На този ден хората по света празнуват - с организирането на паради, доброволчески базари, кръводарителски акции, конференции, изложби, кампании за набиране на средства, семинари и събития.

Това е възможност доброволците и доброволческите организации да повишат осведомеността за приноса, който дават на своите общности.

Благодарим на нашите великолепни доброволци, че за поредна година подариха от своето време и решиха да отбележат този ден заедно с нас!