• EnglishEnglish
Необятност през обектива на Явор Мичев
26 април 2018 г.

В рамките на Международната научна конференция „Истини и лъжи за новини, факти и събития“ беше открита изложбата „Фотография в полет“ на фотографа Явор Мичев. Тя включва над 50 фотографии както от Русе, така и от цяла България, които са снимани  с дрон.  

Явор Мичев се занимава с фотофрафия вече 11 години. Първата му самостоятелна изложба, която включва 30 фотографии се е състояла отново в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе през 2006 г.  

Специален момент от неговата творческа биография е включването на неговата фотография „Телевизионната кула в Русе“ в класацията на онлайн изданието на National Geographic Daily Dozen за 29 ноември 2017 година. 

Отново през 2017 г. Явор Мичев печели първото място в конкурса „Запази духа на Русе” със снимка на замръзналия Дунав и Русе.

Повече от  3 години той прави снимки с дрон и има над 350 летателни часа, което му отрежда челно място в България като летателно време.  На изложбата присъстваха освен гостите и участниците от конференция, също и известни русенски фотографи.